Előzetes egyeztetés személyesen vagy telefonon.

A cefre szállítása a főzdébe a megadott időpontban vagy 1-2 nappal előbb. A főzés megvárható, de pálinkának tiszta edényt a cefrével együtt le kell adni.

A főző berendezés vörösréz, kétlépcsős technológiával készíti a pálinkát.

A fűtést automata pellet égők végzik nagyon kíméletes hatással.

A párák hűtése hideg forrásvízzel.

Ha a cefre mennyisége 300 L körüli ….

A cefre megfelel a minimális követelményeknek: kellően aprított, magozott a felrakás szivattyúval történik.

Törköly esetén a rakodás mindig kézi munka, a főzés utáni kihordás szállító csiga segítségével kézi munka nélkül.

Lehetőség van arra hogy a berendezés fontosabb részeit a főzések között meleg vagy hideg vízzel átmossuk. Ennek az a hatása hogy a cefrék nem hagynak maguk után zamatanyagot.

A pálinka két lépcsőben speciális szűrőberendezésen megy keresztül. Ennek eredménye hogy nem opálosodik és nincs réztartalma. A szeszfokot 48-55% között szűrt vízzel beállítjuk.

A főzés időtartama egy rakodás(300 L) kb. 5 óra.

A kész pálinka a szeszadó és főzési díj kifizetése után azonnal elvihető.

A kapott dokumentumok a pálinka értékesítésére nem jogosítanak, de családi rendezvényen fogyasztható.