Előzetes egyeztetés személyesen vagy telefonon.
A cefre szállítása a főzdébe a megadott időpontban vagy 1-2 nappal előbb. A főzés megvárható, de pálinkának tiszta edényt a cefrével együtt le kell adni.
A főző berendezés vörösréz, kétlépcsős technológiával készíti a pálinkát.
A fűtést automata pellet égők végzik nagyon kíméletes hatással.
A párák hűtése hideg forrásvízzel.
Ha a cefre mennyisége 300 L körüli ….
A cefre megfelel a minimális követelményeknek: kellően aprított, magozott a felrakás szivattyúval történik.
Törköly esetén a rakodás mindig kézi munka, a főzés utáni kihordás szállító csiga segítségével kézi munka nélkül.
Lehetőség van arra hogy a berendezés fontosabb részeit a főzések között meleg vagy hideg vízzel átmossuk. Ennek az a hatása hogy a cefrék nem hagynak maguk után zamatanyagot.
A pálinka két lépcsőben speciális szűrőberendezésen megy keresztül. Ennek eredménye hogy nem opálosodik és nincs réztartalma. A szeszfokot 48-55% között szűrt vízzel beállítjuk.
A főzés időtartama egy rakodás(300 L) kb. 5 óra.
A kész pálinka a szeszadó és főzési díj kifizetése után azonnal elvihető.
A kapott dokumentumok a pálinka értékesítésére nem jogosítanak, de családi rendezvényen fogyasztható.